Kuřecí maso na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na jehle
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 45985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 636,0mg |
Vláknina | 201,2mg |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na jehle postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce ho metlou smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem, přidáme sůl a pepř. |
2 | Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme marinádou, promícháme a necháme v chladničce alespoň 5 hodin odležet. |
3 | Kostičky marinovaného masa pak napícháme na grilovací jehly a opékáme na rozehřátém grilu. Při pečení obracíme. |
Poznámka
Podáváme horké, jako příloha je vhodný zeleninový salát a chléb.