Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 45987

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
320 g Mouka polohrubá
10 g Máslo čerstvé
100 ml Olej slunečnicový
20 g Pšeničná krupice
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 l Mléko čerstvé polotučné
1 ks Puding čokoládový
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
Na krém
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Smetana zakysaná15%
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 326kJ
24% Sacharidy 85 g
59% Tuky 44 g
5% Sodík 91 mg
30% Bílkoviny 17 g

Havajské řezy postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme vanilkový a čokoládový pudink, každý v 500ml mléka s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.

2

V míse vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko a olej. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.

3

Těsto přelijeme do máslem vymazaného a krupicí vysypaného plechu, lžící střídavě vkládáme vanilkový a čokoládový pudink, aby vznikla mozaika. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut a necháme vychladnout.

4

Šlehačku vyšleháme dotuha a jemně vmícháme zakysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlé těsto a pokryjeme hoblinkami čokolády. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.

Poznámka

Řezy se musí 4 hodiny chladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept