Havajské řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Havajské řezy
Havajské řezy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45987 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
320 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej slunečnicový |
20 g | Pšeničná krupice |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Mléko čerstvé polotučné |
1 ks | Puding čokoládový |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Na krém | |
50 g | Čokoláda hořká |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Smetana zakysaná15% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 279,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pšeničná krupice, Mléko čerstvé polotučné, Puding čokoládový, Smetana 33% (šlehačka), Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Havajské řezy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uvaříme vanilkový a čokoládový pudink, každý v 500ml mléka s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout. |
2 | V míse vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko a olej. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. |
3 | Těsto přelijeme do máslem vymazaného a krupicí vysypaného plechu, lžící střídavě vkládáme vanilkový a čokoládový pudink, aby vznikla mozaika. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut a necháme vychladnout. |
4 | Šlehačku vyšleháme dotuha a jemně vmícháme zakysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlé těsto a pokryjeme hoblinkami čokolády. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici. |
Poznámka
Řezy se musí 4 hodiny chladit.