Jednoduchý recept

Lívance s hruškami a karamelem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45991

Ingredience

20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Med včelí
5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Karamel
300 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
100 g Hrušky
80 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 121kJ
35% Sacharidy 127 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 55 mg
24% Bílkoviny 14 g

Lívance s hruškami a karamelem postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájíme na kousky a dáme ho do kastrůlku, roztopíme a přidáme omyté a na dvoucentimetrové plátky nakrájené hrušky, které posypeme cukrem a za stálého míchání opékáme přibližně 8 minut. Když máme hrušky měkké a cukr zkaramelizovaný, posypeme vše skořicovým cukrem a kastrůlek odstavíme.

2

Těsto: Mouku vysypeme do misky, přidáme kypřící prášek, cukr vanilku, roztopené máslo a med, sůl, mléko a vejce, dobře směs promícháme a připravíme tekuté lívancové těsto.

3

Lívancovou pánev potřeme slunečnicovým olejem, lžící na ni položíme těsto a na rozpáleném oleji pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance skládáme do nádoby a pod poklici je udržujeme v teple.

4

Na talíř do sloupu naaranžujeme lívanec, hrušky a další lívanec. Vše pokapeme zbylým karamelem a podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé na vyhřátém mělkém talíři jako sladký dezert, ale také teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept