Lívance s hruškami a karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s hruškami a karamelem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45991 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Karamel | |
---|---|
300 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
100 g | Hrušky |
80 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 73,2mg |
Draslík | 255,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr skořicový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s hruškami a karamelem postup přípravy receptu:
1 | Máslo nakrájíme na kousky a dáme ho do kastrůlku, roztopíme a přidáme omyté a na dvoucentimetrové plátky nakrájené hrušky, které posypeme cukrem a za stálého míchání opékáme přibližně 8 minut. Když máme hrušky měkké a cukr zkaramelizovaný, posypeme vše skořicovým cukrem a kastrůlek odstavíme. |
2 | Těsto: Mouku vysypeme do misky, přidáme kypřící prášek, cukr vanilku, roztopené máslo a med, sůl, mléko a vejce, dobře směs promícháme a připravíme tekuté lívancové těsto. |
3 | Lívancovou pánev potřeme slunečnicovým olejem, lžící na ni položíme těsto a na rozpáleném oleji pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance skládáme do nádoby a pod poklici je udržujeme v teple. |
4 | Na talíř do sloupu naaranžujeme lívanec, hrušky a další lívanec. Vše pokapeme zbylým karamelem a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé na vyhřátém mělkém talíři jako sladký dezert, ale také teplý předkrm.