Jednoduchý recept

Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45995

Ingredience

0,5 dl Citronová šťáva
1,5 kg Jehněčí kýta
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr mletý
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 895kJ
0% Sacharidy 1 g
45% Tuky 34 g
9% Sodík 179 mg
61% Bílkoviny 34 g

Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

2

V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme.

3

Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa.

4

Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře.

Poznámka

Podáváme teplé, přelité vypečenou šťávou, nejlépe se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept