Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 dl | Citronová šťáva |
1,5 kg | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Koriandr mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 570,2mg |
Vláknina | 159,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. |
2 | V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme. |
3 | Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa. |
4 | Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře. |
Poznámka
Podáváme teplé, přelité vypečenou šťávou, nejlépe se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.