Recept

Humr ve smetanové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45996

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
180 g Celer řapíkatý
3 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
600 g Humr
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
2 polévková lžíce Sherry brandy
5 dl Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl mořská
3 ks Vejce slepičí
4,4 l Voda pitná
5 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
12% Sacharidy 44 g
34% Tuky 25 g
37% Sodík 733 mg
78% Bílkoviny 44 g

Humr ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěného a omytého humra přivážeme na dřevěnou plochou vařečku, aby po uvaření neměl ocas stočený pod sebe a dáme jej do chladničky na 20-30 minut.

2

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu a čerstvé bylinky: řapíkatý celer, lahůdkovou cibulku, bazalku, petrželku, fenyklovou nať, kterou odložíme na ozdobu a oloupeme česnek. Očistíme, omyjeme a na plátky pokrájíme malé žampióny. Očistíme a drobně pokrájíme šalotku.

3

V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme vajíčka natvrdo, vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

4

Ve velkém kastrolu přivedeme 3-4 litry vody k varu s 0.5 lžíci soli, přidáme zeleninu s bylinkami kterou jsme svázali, přilijeme půl litru vína. Vaříme 5-7 minut, vložíme humra do vroucího vývaru, kde krásně zčervená. Vaříme maximálně 10 minut (podle váhy). Nesmí se převařit, protože by maso ztuhlo.

5

Humra vyjmeme z vývaru a silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Vyjmeme střívko. Nejchutnější maso mají klepeta, která musíme nakřápnout špičatou hranou ostrého nože.

6

V pánvi na másle zpěníme šalotku dorůžova, přidáme žampióny a krátce restujeme. Ochutíme 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem, poprášíme moukou, sladkou paprikou a za stálého míhání přilijeme smetanu a dochutíme Sherry Brandy. Maso z humra vložíme do zapékací mísy, přidáme vajíčka, přelijeme omáčkou a v předehřáté troubě na 200° pečeme asi 15 minut.

7

Humra s omáčkou ozdobíme před podáváním fenyklovou natí, jako přílohu podáváme bílé křupavé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept