Zdravý recept

Vývar z bílých kostí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Vývar z bílých kostí 5 1
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 46

Ingredience

250 g Celer bulvový
300 g Cibule
3000 g Kosti hovězí řídké
300 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý celý
250 g Petržel kořen
100 g Sůl
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 914kJ
2% Sacharidy 8 g
77% Tuky 58 g
252% Sodík 5 g
162% Bílkoviny 91 g

Vývar z bílých kostí postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.

2

Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř.

3

Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny.

4

Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme.

5

Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.

6

Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept