Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46003 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Šalotka |
250 g | Špenát vodní |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 597,9mg |
Vláknina | 383,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Špenát vodní, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Vodní špenát očistíme a nahrubo nasekáme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme špenát a podusíme cca 1/2 minuty, až začne vadnout. Spařený přemístíme do mísy. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm na středním ohni dozlatova osmahneme na tenké plátky pokrájený česnek se šalotkou. Přidáme ke špenátu, posypeme mořskou solí, špetkou chilli vloček a ihned podáváme. |
Poznámka
místo vodního špenátu lze použít obyčejný listový, kadeřavou kapustu nebo brokolici vodní špenát-povíjnice vodní