Zelený salát po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený salát po francouzsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46005 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 603,4mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 63,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený salát po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Omytou řeřichu nahrubo nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme očištěný, omytý a na nudličky nakrájený salát. Vmícháme olej, citronovou šťávu a nakonec salát podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Vše dobře promícháme a salát ihned podáváme. |
Parádní recept