Lívance z mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z mrkve
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46006 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr třtinový |
30 g | Droždí |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 556,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 806,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z mrkve postup přípravy receptu:
1 | V pánvi zahřejeme 30 g másla a necháme ho vychladit, ale ne ztuhnout. |
2 | Mrkev oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme prosátou mouku, rozdrobené droždí, kypřící prášek, zamícháme, přimícháme muškátový ořech a mléko, nakonec do misky přidáme rozpuštěné máslo, přidáme vejce, dobře vařečkou promícháme a připravíme tekoucí lívancové těsto, které odložíme na 10 minut odpočinout na teplém místě. |
3 | Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící přeneseme těsto na pánev a na středním plamínku lívance pečeme z obou stran dozlatova. Upečené je udržujeme teplé až do jejích podávání. |
4 | Na jinou pánvičku dáme zbylé máslo, ihned přidáme cukr krupici a třtinový cukr, promícháme a mírně zahřáté stáhneme ze sporáku, aby máslo roztálo samotné. Důkladně mícháním spojíme cukr s máslem. |
5 | Hotové lívance přendáme na mělké talíře a přelité připraveným máslem s cukrem podáváme. |
Poznámka
Lívance z mrkve podáváme teplé, jako sladký a teplý předkrm.