Jednoduchý recept

Lívance z mrkve

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46006
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

40 g Cukr krupice
40 g Cukr třtinový
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 756kJ
23% Sacharidy 84 g
115% Tuky 86 g
15% Sodík 296 mg
30% Bílkoviny 17 g

Lívance z mrkve postup přípravy receptu:

1

V pánvi zahřejeme 30 g másla a necháme ho vychladit, ale ne ztuhnout.

2

Mrkev oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme prosátou mouku, rozdrobené droždí, kypřící prášek, zamícháme, přimícháme muškátový ořech a mléko, nakonec do misky přidáme rozpuštěné máslo, přidáme vejce, dobře vařečkou promícháme a připravíme tekoucí lívancové těsto, které odložíme na 10 minut odpočinout na teplém místě.

3

Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící přeneseme těsto na pánev a na středním plamínku lívance pečeme z obou stran dozlatova. Upečené je udržujeme teplé až do jejích podávání.

4

Na jinou pánvičku dáme zbylé máslo, ihned přidáme cukr krupici a třtinový cukr, promícháme a mírně zahřáté stáhneme ze sporáku, aby máslo roztálo samotné. Důkladně mícháním spojíme cukr s máslem.

5

Hotové lívance přendáme na mělké talíře a přelité připraveným máslem s cukrem podáváme.

Poznámka

Lívance z mrkve podáváme teplé, jako sladký a teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept