Jednoduchý recept

Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46007
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 ks Brokolice
125 g Chřest zelený
125 g Fazolové lusky zelené
125 g Hrášek
8 ks Klasy kukuřičné mražené
0,5 ks Květák
1 špetka Sůl
Omáčka
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Rajčata
4 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Thajský lilek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
16% Sacharidy 57 g
2% Tuky 1 g
13% Sodík 261 mg
25% Bílkoviny 14 g

Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai postup přípravy receptu:

1

Brokolici a květák rozdělíme na růžičky, fazolové lusky a chřest očistíme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme na něj připravenou zeleninu a v páře cca 4 minuty podusíme. Změklé suroviny přemístíme do mísy, přidáme kukuřičné klasy a cukrový hrášek. Zlehka osolíme, promícháme a odložíme.

2

Na omáčku si rozpálíme gril. Z chilli papriček odstraníme semínka, česnek a šalotku oloupeme, rajčata rozkrojíme na poloviny. Vše společně s lilky zabalíme do alobalu a opékáme na grilu cca 10 minut do změknutí. Mezitím jednou nebo dvakrát balíček obrátíme. Poté zeleninu vyklopíme do hmoždíře nebo mixéru, přilijeme sójovou omáčku, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem a zpracujeme do polotekuté směsi.

3

Omáčku přelijeme do servírovací mísy a podáváme se směsí zeleniny.

Poznámka

Použijeme thajský hráškový lilek. Dle chuti můžeme květák nahradit např. čínským zelím, kukuřici mrkví nebo cukrový hrášek houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept