Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46007 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
125 g | Chřest zelený |
125 g | Fazolové lusky zelené |
125 g | Hrášek |
8 ks | Klasy kukuřičné mražené |
0,5 ks | Květák |
1 špetka | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Thajský lilek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 213,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hrášek, Květák, Sůl, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Chřest zelený, Klasy kukuřičné mražené, Omáčka sójová, Thajský lilek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai postup přípravy receptu:
1 | Brokolici a květák rozdělíme na růžičky, fazolové lusky a chřest očistíme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme na něj připravenou zeleninu a v páře cca 4 minuty podusíme. Změklé suroviny přemístíme do mísy, přidáme kukuřičné klasy a cukrový hrášek. Zlehka osolíme, promícháme a odložíme. |
2 | Na omáčku si rozpálíme gril. Z chilli papriček odstraníme semínka, česnek a šalotku oloupeme, rajčata rozkrojíme na poloviny. Vše společně s lilky zabalíme do alobalu a opékáme na grilu cca 10 minut do změknutí. Mezitím jednou nebo dvakrát balíček obrátíme. Poté zeleninu vyklopíme do hmoždíře nebo mixéru, přilijeme sójovou omáčku, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem a zpracujeme do polotekuté směsi. |
3 | Omáčku přelijeme do servírovací mísy a podáváme se směsí zeleniny. |
Poznámka
Použijeme thajský hráškový lilek. Dle chuti můžeme květák nahradit např. čínským zelím, kukuřici mrkví nebo cukrový hrášek houbami.