Marinované jehněčí s makadamovými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované jehněčí s makadamovými ořechy
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Hrozinky |
650 g | Jehněčí kýta |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
1,7 dl | Mléko zahuštěné neslazené |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,7 dl | Jogurt bílý smetanový |
2 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
20 g | Mandle |
60 g | Oříšky makadamové |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
3 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Kardamom, Koriandr čerstvý, Mandle, Oříšky makadamové, Šalotka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Libeček, Mléko zahuštěné neslazené, Petržel - nať, Jogurt bílý smetanový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované jehněčí s makadamovými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso odblaníme, zbavíme tuku a žilek. Omyté a osušené ho nakrájíme na kostky a osolíme. Zázvor očistíme a nastrouháme. Makadamové ořechy s oloupanými mandlemi pomeleme nahrubo a dáme je do mísy. Přidáme k nim drobně nakrájenou šalotku, nastrouhaný zázvor, bílý smetanový jogurt, citrónovou šťávu, mletý koriandr s kardamonem a čerstvě pomletý citrónový pepř. Směs promícháme, vložíme do ní maso a dobře promícháme, aby se směs nabalila na maso. Necháme ho v misce přes noc marinovat v chladničce. |
2 | Omyjeme hrozinky a necháme je okapat. Petrželovou nať a libeček omyjeme a drobně pokrájíme. Maso s marinádou vložíme do hrnce se silným dnem, zalijeme ho kondenzovaným neslazeným mlékem, přimícháme hrozinky, libeček a přivedeme k varu. Pak maso pod pokličkou dusíme při nízké teplotě přibližně 90 minut. Poté odložíme poklici a vaříme do zhoustnutí asi 20-30 minut. Během vaření přilijeme vodu. Před dovařením maso dochutíme solí a přimícháme petrželku. |
Poznámka
Jehněčí maso podáváme horké s dušenou rýží nebo chlebem a čerstvou zeleninou podle chuti.