Jednoduchý recept

Vejce s kyselou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 4601
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
3 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,738 kcal
Kilojoule 7 274kJ
5% Sacharidy 16 g
212% Tuky 159 g
50% Sodík 1 g
115% Bílkoviny 65 g

Vejce s kyselou smetanou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme na tvrdo. Ze tří vajec vyndáme žloutek a nakrájíme nadrobno. Bílky a zbylá vejce nakrájíme na malé kousky.

2

Máslo utřeme se syrovými žloutky, osolíme, přidáme mouku, smetanu a ocet. Promícháme a přidáme nakrájená vařená vejce.

3

Směs nalijeme na vymazanou pánev, posypeme nakrájenými vařenými žloutky a zakapeme máslem.

4

Zapečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept