Recept

Jehněčí maso s cuketou, paprikou a kuskusem

  • Libye
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46010

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Cizrna
1 ks Cuketa
700 g Jehněčí kýta
1 špetka Kmín mletý
600 g Kuskus
1 ks Masox
2 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tabasco
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 937kJ
24% Sacharidy 87 g
29% Tuky 21 g
12% Sodík 243 mg
65% Bílkoviny 36 g

Jehněčí maso s cuketou, paprikou a kuskusem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Cukety omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Omyté papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozmícháme v horké vodě a necháme přejít varem. Cizrnu vsypeme alespoň na 15 minut do studené vody, pak ji slijeme přes síto a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a smažíme 5 minut. Potom přilijeme rajčatový protlak, promícháme a zalijeme vývarem z masoxu. Směs v pánvi přivedeme k varu, přisypeme nakrájené cukety a papriky, podle chuti osolíme, opepříme a necháme vařit. Po 10 minutách vaření přidáme ke směsi okapanou cizrnu, kmín a tabasco. Vše vaříme, dokud maso a zelenina nejsou mekké.

3

V době vaření masa si připravíme kuskus. 600g kuskusu namočíme do 6 decilitrů horké vody a necháme jej 5 minut máčet a vsakovat vodu. Pak kuskus jemně promícháme vidličkou, aby se od sebe oddělil.

4

Kuskus rozložíme na celé dno servírovacího talíře a do středu položíme uvařené jehněčí maso, přelité vývarem se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept