Jednoduchý recept

Lívance s blumami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46011

Ingredience

200 g Cukr třtinový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Med včelí
400 g Mouka pšeničná hrubá
140 g Máslo čerstvé
500 g Ryngle
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,339 kcal
Kilojoule 5 600kJ
50% Sacharidy 179 g
82% Tuky 62 g
16% Sodík 312 mg
30% Bílkoviny 17 g

Lívance s blumami postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozpustíme 100 g másla, přidáme umyté, vypeckované a na půlky nakrájené blumy, které 4 minuty opékáme. Potom přisypeme cukr a vše spolu hřejeme do rozpuštění cukru. Stáhneme z ohně a udržujeme v teple.

2

Těsto: V pánvi na slabém ohni zahřejeme máslo spolu s medem, necháme vychladnout. Mouku s kypřícím práškem vysypeme do misky, promícháme, rozklepneme vejce, vlijeme smetanu s vodou, přimícháme připravené máslo s medem, osolíme podle chuti a vše dobře promícháme. Vznikne řídké lívancové těsto, které necháme 5 minut přikryté odpočinout.

3

Lívancovou pánev pomažeme jemně olejem, rozpálíme a lžící pokládáme těsto. Lívance opečeme z jedné strany, potom otočíme a dozlatova pečeme z druhé strany. Upečené lívance skládáme do nádoby a do servírovaní je udržujeme teplé.

4

Hotové lívance rozdělíme podle porcí na mělké talíře, polijeme je připraveným sirupem s blumami a podáváme.

Poznámka

Takto připravené lívance servírujeme jako teplý předkrm, ale také jako sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept