Jednoduchý recept

Jehněčí maso se zeleninou a čočkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46012
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Čočka jedlá
150 g Fazolové lusky zelené
0,5 kg Jehněčí kýta
1 ks Masox
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 543kJ
16% Sacharidy 56 g
261% Tuky 196 g
9% Sodík 177 mg
75% Bílkoviny 42 g

Jehněčí maso se zeleninou a čočkou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Omyté fazolky a rajčata nakrájíme na malé kousky, mrkev oškrábeme a také nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno. Masox rozpustíme v 1 decilitru horké vody.

3

Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, koriandr a nakrájené maso, opepříme, osolíme a opečeme. Po 5 minutách přidáme nakrájené fazolky, rajčata a mrkev, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Pak přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku, nové koření a skořici, vše promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso a zelenina nejsou mekké.

4

V době, kdy se maso se zeleninou dusí uvaříme v dostatečném množství vody čočku. Měkkou ji slijeme přes síto a pak přidáme do pánve k masu. Vše důkladně promícháme a prohřejeme.

Poznámka

Velmi husté a syté jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept