Žarkoje se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žarkoje se sušeným ovocem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Broskve |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1 kg | Hovězí kližka |
6 dl | Hovězí vývar základní |
125 g | Hrušky |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 g | Meruňky sušené |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1,5 kávová lžička | Sůl |
125 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 973,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrušky, Kopr čerstvý, Meruňky sušené, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žarkoje se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso osolíme podle chuti a opepříme. Mrkev s cibulí očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme čerstvý kopr a drobně jej pokrájíme. Sušené ovoce - meruňky, broskve, švestky bez pecek a hrušky omyjeme a necháme okapat. |
3 | V hlubokém pekáči na rozpáleném oleji s máslem osmažíme maso dozlatova (asi 5-7 minut), přidáme cibuli s mrkví, prolisovaný česnek, promícháme a přilijeme hovězí vývar. Stále mícháme, dokud nepřijde vývar k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso dusíme 90 minut. |
4 | Přimícháme sušené ovoce a dusíme dalších 30 minut. |
5 | Měkké maso s ovocem na talířích přelijeme pomerančovou šťávou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. |
Poznámka
Maso podáváme horké podle chuti s dušenou rýží, chlebem nebo vařenými bramborami.