Marinované jehněčí maso na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované jehněčí maso na grilu
Marinované jehněčí maso na grilu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 dl | Citronová šťáva |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 393,0mg |
Vláknina | 174,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované jehněčí maso na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu. V misce metlou spojíme olej, citronovou šťávu, pepř, sůl a tabasco. |
2 | Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet. |
3 | Rozpálíme gril a na mřížce pak namarinované kousky masa grilujeme, dokud nemají zlatavou barvu. |
4 | Podáváme se zeleninovým salátem a arabským chlebem. |