Jehněčí maso zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso zapečené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kg | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kurkuma |
1 ks | Masox |
1 hrst | Máta |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 312,0mg |
Draslík | 380,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kýta, Kurkuma, Máta, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso zapečené postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Masox rozpustíme v horké vodě a necháme krátce provařit. Vejce rozšleháme v misce, sýr nastrouháme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli, pak přidáme kousky masa a opečeme je. Maso osolíme, podle chuti opepříme, okořeníme kurkumou, zázvorem, muškátovým oříškem a skořicí. Vše zalijeme vývarem z masoxu, přidáme případně vodu, aby maso bylo zcela ponořené a dusíme přikryté pokličkou doměkka. |
4 | Měkké maso pak přemístíme do žáruvzdorné mísy, vývar necháme vychadnout. Do vychlazeného vývaru přimícháme metlou rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a mátu, směsí zalijeme maso v míse a v předehřáté troubě zvolna pečeme přibližně 20 minut. |
5 | Zapečené maso podáváme horké s vařenou rýží. |