Recept

Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46017
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
8 polévková lžíce Koriandr čerstvý
105 ml Limetková šťáva
500 g Losos - filety
1 ks Mrkev kořen
95 ml Ocet rýžový
6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Petržel - nať
12 ks Rýžový papír
3 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 454kJ
2% Sacharidy 6 g
45% Tuky 34 g
9% Sodík 171 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lososa nakrájíme na 12 proužků velkých přibližně 8 x 2 x 2 cm a vložíme na 30 minut do marinády smíchané ze 75 ml rýžového octa, 75 ml limetkové šťávy, 2 lžic nakrájeného koriandru a 1 lžičky nastrouhaného zázvoru.

2

Rozšleháme 30 ml limetkové šťávy, 20 ml rýžového octa, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce nakrájeného koriandru a nakrájenou petrželku. Přejeme-li si omáčku velmi jemnou, všechny přísady rozmixujeme. Misku s bylinkovou omáčkou odložíme stranou.

3

Z oloupaných jarních cibulek a oškrábané mrkve nakrájíme 8 cm dlouhé jemné nudličky.

4

Kousky lososa vyjmeme z marinády a osušíme.

5

Postupně namáčíme do horké vody plátky rýžového papíru, které necháme změknout. Položíme je na čistou utěrku, doprostřed položíme kousek lososa, několik proužků cibulky a mrkve a několik lístků koriandru. Pevně zavineme, hrany papíru stáčíme směrem dovnitř, aby náplň nevypadávala.

6

Stočené závitky pokládáme krajem papíru dolů. Stejným způsobem pokračujeme až do spotřebování všech surovin.

7

V pánvi rozehřejeme arašídový olej a závitky po obou stranách osmažíme dozlatova. Do oleje závitky opět pokládáme krajem papíru dolů. Na ubrousku je zbavíme přebytečného tuku.

8

Horké ihned podáváme s připravenou bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept