Zeleninový kebab s bulgurovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový kebab s bulgurovým salátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46019 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Cuketa |
2 ks | Kapie |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
29 g | Rozmarýn čerstvý |
6 g | Sůl |
150 g | Žampiony čerstvé |
Na salát | |
---|---|
200 g | Bulgur |
50 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Máta |
60 ml | Ocet vinný červený |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé, Bulgur, Koriandr čerstvý, Máta, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninový kebab s bulgurovým salátem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme olej, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. Do marinády vložíme půlky kapie, cherry rajčata, plátky cukety a půlky očištěných žampionů a necháme 15 minut uležet. |
2 | Zatím vsypeme bulgur do mísy, zalijeme vodou asi 5cm nad povrch zrní a necháme 15 minut nabobtnat. V jiné míse smícháme rozpůlená cherry rajčata, sůl, pepř, nasekanou mátu, koriandr, olej, ocet a petrželovou nať. |
3 | Marinovanou zeleninu napícháme střídavě na špejle nebo špízové jehly a grilujeme 15 minut za stálého otáčení, až se zelenina propeče. |
4 | Do mísy k bylinkám vmícháme bulgur a podáváme k zeleninovým kebabům. |