Jednoduchý recept

Lívance s omáčkou z brandy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46022

Ingredience

60 g Cukr krupice
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká
Omáčka
5 cl Brandy
100 g Datle
100 g Máslo čerstvé
3 dl Sirup malinový

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,504 kcal
Kilojoule 6 293kJ
48% Sacharidy 174 g
108% Tuky 81 g
4% Sodík 82 mg
30% Bílkoviny 17 g

Lívance s omáčkou z brandy postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájíme na kousky, dáme do kastrůlku, přilijeme sirup a na slabém ohni zahříváme. Přidáme brandy, nakrájené (100 g) datle a za stálého míchání necháme probublat. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé.

2

Do misky vysypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, promícháme, rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vlijeme smetanu a mléko, dvě lžíce oleje a vše důkladně vařečkou promícháme. Přimícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu a zamícháme.

3

Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, lžíci překládáme připravené těsto z misky do tvaru kolečka a pečeme z jedné a potom z druhé strany. V pečení lívanců pokračujeme, dokud máme těsto. Upečené lívance do jejích podávání udržujeme v teple.

4

Teplé lívance aranžujeme na mělké talíře, polijeme teplou omáčkou, ozdobíme zbylými datlemi a podáváme.

Poznámka

Lívance podáváme teplé, na teplém talíři, můžeme také ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept