Lívance s omáčkou z brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s omáčkou z brandy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46022 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
60 g | Cukr krupice |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
2 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
---|---|
5 cl | Brandy |
100 g | Datle |
100 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Sirup malinový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 522,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Datle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s omáčkou z brandy postup přípravy receptu:
1 | Máslo nakrájíme na kousky, dáme do kastrůlku, přilijeme sirup a na slabém ohni zahříváme. Přidáme brandy, nakrájené (100 g) datle a za stálého míchání necháme probublat. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé. |
2 | Do misky vysypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, promícháme, rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vlijeme smetanu a mléko, dvě lžíce oleje a vše důkladně vařečkou promícháme. Přimícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu a zamícháme. |
3 | Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, lžíci překládáme připravené těsto z misky do tvaru kolečka a pečeme z jedné a potom z druhé strany. V pečení lívanců pokračujeme, dokud máme těsto. Upečené lívance do jejích podávání udržujeme v teple. |
4 | Teplé lívance aranžujeme na mělké talíře, polijeme teplou omáčkou, ozdobíme zbylými datlemi a podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme teplé, na teplém talíři, můžeme také ozdobit vyšlehanou šlehačkou.