Jednoduchý recept

Lívance s česnekovým máslem a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46025

Ingredience

15 g Droždí
3 dl Mléko kysané acidofilo 1%
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
100 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
Česnekové máslo
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,116 kcal
Kilojoule 4 671kJ
17% Sacharidy 60 g
120% Tuky 90 g
18% Sodík 356 mg
28% Bílkoviny 15 g

Lívance s česnekovým máslem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájené na kousky spolu s oloupaným česnekem a soli rozmixujeme na hladkou hmotu.

2

Do skleněné malé nádoby dáme máslo, v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout.

3

Mouku vysypeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, kypřící prášek, sůl, promícháme, přimícháme vejce, mléko, nakonec vlijeme teplé máslo, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou uzenou šunku nebo uzené maso a vařečkou ještě dobře promícháme. Připravené lívancové těsto odložíme na teplé místo 10 minut odpočinout.

4

Na pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme těsto na olej a pečeme tak dlouho, aby se na povrchu lívanců ukázali malé dírky, potom otočíme na druhou stranu a pečeme dozlatova. Pečeme do spotřebování těsta. Upečené lívance do servírování udržujeme teplé.

5

Ještě teplé lívance pokládáme na mělké talíře, na každou porci položíme česnekové máslo a podáváme.

Poznámka

Lívance podáváme jako teplý předkrm. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept