Lívance s česnekovým máslem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s česnekovým máslem a šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46025 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
15 g | Droždí |
30 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko kysané acidofilo 1% |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
Česnekové máslo | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
200 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 130,3mg |
Draslík | 127,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kysané acidofilo 1%, Mouka pšeničná hladká T 650, Uzené maso vařené, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s česnekovým máslem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Máslo nakrájené na kousky spolu s oloupaným česnekem a soli rozmixujeme na hladkou hmotu. |
2 | Do skleněné malé nádoby dáme máslo, v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout. |
3 | Mouku vysypeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, kypřící prášek, sůl, promícháme, přimícháme vejce, mléko, nakonec vlijeme teplé máslo, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou uzenou šunku nebo uzené maso a vařečkou ještě dobře promícháme. Připravené lívancové těsto odložíme na teplé místo 10 minut odpočinout. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme těsto na olej a pečeme tak dlouho, aby se na povrchu lívanců ukázali malé dírky, potom otočíme na druhou stranu a pečeme dozlatova. Pečeme do spotřebování těsta. Upečené lívance do servírování udržujeme teplé. |
5 | Ještě teplé lívance pokládáme na mělké talíře, na každou porci položíme česnekové máslo a podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme jako teplý předkrm. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí.