Jednoduchý recept

Thajská šalotka naložená v pikantním nálevu

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46028

Ingredience

6 ks Chilli paprička
2 stroužek Česnek
500 g Šalotka
Nálev
2 ks Citronová tráva
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Koriandr celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
4 ks Limetka kafrová
600 ml Ocet jablečný
2 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 296kJ
19% Sacharidy 70 g
1% Tuky 1 g
21% Sodík 426 mg
12% Bílkoviny 7 g

Thajská šalotka naložená v pikantním nálevu postup přípravy receptu:

1

Papričky rozkrojíme a odstraníme semínka, nebo je můžeme použít vcelku. V tom případě je propícháme párátkem.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme papričky, oloupané šalotky a oloupaný, na poloviny překrojený česnek. Spaříme 1-2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Na nálev nasypeme do hrnce cukr, sůl, na plátky nakrájený zázvor, koriandrová semínka, podélně rozkrojené lodyhy citronové trávy, lístky kafrové limety, zalijeme octem a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3-4 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.

4

Poté z nálevu odstraníme zázvor, znovu přivedeme k varu, přidáme nakrájenou nať koriandru, připravený česnek a chilli papričky.

5

Šalotku vkládáme do sklenic, střídavě prokládáme citronovou trávou, limetkovými listy, chilli papričkami a česnekem. Zalijeme horkým lákem, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme na studeném a tmavém místě. Před podáváním necháme uležet min. 2 měsíce.

Poznámka

-čas přípravy je bez doby odležení-min. 2 měsíce -použijeme thajskou růžovou šalotku

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept