Jehněčí mleté medailonky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí mleté medailonky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí maso mleté |
1 špetka | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 654,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Kurkuma, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí mleté medailonky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a omytou nať petrželky nakrájíme najemno. V misce pak polovinu nakrájené cibule a petrželku smícháme s mletým masem, okořeníme kurkumou, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a na něm malé kuličky z masa opečeme. |
2 | Rajčata oloupeme, rozmixujeme a přecedíme přes síto do hrnce. Zbytek cibule osmahneme na oleji. |
3 | Rajčatovou šťávu osolíme a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme opečené masové kuličky a osmaženou cibuli, vše vaříme za stálého míchání 20 minut. Během vaření případně přiléváme vodu. |
4 | Podáváme teplé, nejlepší přílohou je vařená rýže. |