Plněné pečené kibbi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné pečené kibbi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Bulgur |
2 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí maso mleté |
1 špetka | Kmín římský |
10 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej olivový |
10 g | Oříšky piniové |
2 špetka | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 93,3mg |
Draslík | 678,5mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibule, Jehněčí maso mleté, Kmín římský, Oříšky piniové, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné pečené kibbi postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme mleté jehněčí maso míchané s bulgurem - Kibbi. Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl. Jednu cibuli velmi jemně nakrájíme nebo semeleme v mlýnku a smícháme s polovinou mletého masa. Bulgur scedíme přes síto a v míse smícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí a kmínem a osolíme. Dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna. |
2 | Druhou cibuli nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm ji necháme zesklovatět, vsypeme oříšky a zlehka opražíme. Pak přidáme zbytek mletého masa a za stálého míchání dusíme, až se vypaří všechna šťáva. Pánev odstavíme z ohně, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme. |
3 | Větší zapékací mísu vymažeme, na dno dáme polovinu masové směsi Kibbi a rukou upěchujeme. Pak dáme vrstvu smaženého masa z pánve a na ni zbytek směsi Kibbi. Olivový olej smícháme v misce metlou s dvěma lžícemi studené vody a připravenou směs v zapékací míse polijeme. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud na povrchu není hnědá barva. Během pečení alespoň 3x pokropíme vodou. |
5 | Podávat můžeme horké i studené se zeleninovým salátem a chlebem. |