Jednoduchý recept

Smažené plněné krokety

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46037

Ingredience

0,5 kg Bulgur
2 ks Cibule
750 g Jehněčí maso mleté
1 špetka Kmín římský
5 g Máslo čerstvé
2 dl Olej olivový
1 špetka Skořice mletá
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 983kJ
14% Sacharidy 50 g
64% Tuky 48 g
6% Sodík 125 mg
42% Bílkoviny 24 g

Smažené plněné krokety postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme mleté jehněčí maso - Kibbi. Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl. Jednu cibuli oloupeme a velmi jemně nakrájíme nebo semeleme v mlýnku, smícháme s polovinou mletého masa. Bulgur scedíme přes síto a v míse smícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí, kmínem a osolíme. Dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna.

2

Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi zpěníme máslo a na něm necháme nakrájenou cibuli zesklovatět, pak přidáme zbytek mletého masa a dusíme za stálého míchání, dokud se nevypaří šťáva. Pánev sejmeme z ohně, směs dochutíme skořicí, pepřem a solí.

3

Na vlhkých dlaních vytvarujeme ze směsi Kibbi kroketu ve tvaru citronu, prsty do ní uděláme otvor, ten naplníme směsí z pánve a uzavřeme.

4

V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm krokety opékáme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu. Opečené krokety necháme na savém ubrousku okapat.

5

Podáváme teplé i sudené, vhodnou přílohou je zeleninový salát a chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept