Smažené plněné krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plněné krokety
Smažené plněné krokety
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Bulgur |
2 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí maso mleté |
1 špetka | Kmín římský |
5 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej olivový |
1 špetka | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 69,2mg |
Draslík | 501,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibule, Jehněčí maso mleté, Kmín římský, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené plněné krokety postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme mleté jehněčí maso - Kibbi. Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl. Jednu cibuli oloupeme a velmi jemně nakrájíme nebo semeleme v mlýnku, smícháme s polovinou mletého masa. Bulgur scedíme přes síto a v míse smícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí, kmínem a osolíme. Dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna. |
2 | Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi zpěníme máslo a na něm necháme nakrájenou cibuli zesklovatět, pak přidáme zbytek mletého masa a dusíme za stálého míchání, dokud se nevypaří šťáva. Pánev sejmeme z ohně, směs dochutíme skořicí, pepřem a solí. |
3 | Na vlhkých dlaních vytvarujeme ze směsi Kibbi kroketu ve tvaru citronu, prsty do ní uděláme otvor, ten naplníme směsí z pánve a uzavřeme. |
4 | V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm krokety opékáme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu. Opečené krokety necháme na savém ubrousku okapat. |
5 | Podáváme teplé i sudené, vhodnou přílohou je zeleninový salát a chléb. |