Jednoduchý recept

Masové šišky z jehněčího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46038

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Jehněčí maso mleté
1 špetka Kardamom
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr mletý
1 špetka Nové koření mleté
2,5 dl Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
1% Sacharidy 3 g
42% Tuky 31 g
5% Sodík 104 mg
37% Bílkoviny 21 g

Masové šišky z jehněčího masa postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať omyjeme a najemno nasekáme.

2

V míse smícháme mleté jehněčí maso, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a podle chuti okořeníme koriandrem, kmínem, kardamomem, novým kořením a paprikou, opepříme a osolíme. Vše velmi důkladně promícháme a prohněteme.

3

V navlhčené dlani pak ze směsi vytvoříme válečky dlouhé asi 10 cm.

4

V pánvi rozpálíme olej a v něm masové válečky pečeme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu.

5

Podáváme horké se zeleninovým salátem a arabským chlebem. Vhodnou přílohou jsou i opékané brambory.

Poznámka

Masové válečky je také možné místo smažení v rozpáleném oleji připravit na grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept