Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami
Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
16 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kardamom |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Koriandr mletý |
5 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Jehněčí kýta, Kardamom, Koriandr mletý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka. |
3 | Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |