Punč z drobného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč z drobného ovoce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46042 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Borůvky |
50 g | Jahody zahradní |
2 kávová lžička | Jogurt bílý |
50 g | Maliny |
95 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 51,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Jahody zahradní, Maliny, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Punč z drobného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Želatinu připravíme dle návodu na obalu. Necháme ji vychladnout cca 120 minut a poté ji dáme do lednice na dalších 120 minut. Želatina musí být tuhá. |
2 | Vmícháme jogurt a dáme na 8 hodin do lednice. |
3 | Na kostky nakrájíme želatinu, dáme je do zmrzlinových pohárků a ozdobíme kousky ovoce - malin, borůvek a jahod. |
4 | Podáváme vychlazené. |