Ovoce v medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v medu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46045 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Ananas |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 ks | Mango |
3 polévková lžíce | Med včelí |
175 g | Řecký jogurt |
2 polévková lžíce | Šťáva jablečná 100% |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 7,6mg |
Draslík | 429,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Hrušky, Jablka, Jogurt bílý, Kardamom, Mango, Med včelí, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řecký jogurt, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce v medu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse 2 lžíce medu, jablkovou šťávu a mletý kardamom. Oloupeme mango, odkrojíme dužinu od pecky a nakrájíme ji na plátky. Jablka, hrušky a ananas nakrájíme též na plátky. |
2 | Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni polovinu plátků manga, jablek, hrušek a ananasu. Potřeme polovinou medové směsi a grilujeme 10 minut. Jedenkrát mezitím obrátíme. Takto připravíme i zbylé ovoce. |
3 | Do mísy dáme řecký jogurt, bílý jogurt a promícháme s vanilkovou trestí a zbytkem medu. |
4 | Teplé ovoce podáváme s vanilkovým jogurtem. |