Jednoduchý recept

Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46046

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Cizrna
750 g Hovězí maso mleté
1 špetka Kari koření
10 g Máslo čerstvé
15 g Ořechy vlašské
1 ks Pomeranče
10 g Rozinky tmavé
1 špetka Sůl
1 špetka Vegeta
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 868kJ
3% Sacharidy 11 g
10% Tuky 8 g
5% Sodík 93 mg
40% Bílkoviny 23 g

Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.

2

Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.

4

Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.

5

Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept