Zdravý recept

Hovězí maso dušené s bramborami

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46051

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hovězí maso zadní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 370kJ
10% Sacharidy 37 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 152 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí maso dušené s bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso.

2

Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme.

3

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.

4

V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

5

Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept