Vepřový bok s masovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bok s masovou nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
200 g | Játra vepřová |
30 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
800 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 396,2mg |
Draslík | 818,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bok s masovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme mlékem. Vepřovou plec a játra nakrájíme. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na osminky. Do vepřového boku vyřízneme kapsu. |
2 | Na nádivku plec s játry, vymačkaným rohlíkem a cibulí umeleme, v míse promícháme s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme. |
3 | Kapsu v bůčku vytřeme hořčicí, kterou jsme smíchali s petrželovou natí. Kapsu naplníme nádivkou a sepneme jehlou. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. |