Recept

Salát z okurek s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46059
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

250 g Brambory
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 g Okurka salátová
2 ks Paprika zelená
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
250 g Vepřová uzená plec
1 l Voda pitná
Na zálivku
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
5% Sacharidy 17 g
36% Tuky 27 g
32% Sodík 650 mg
24% Bílkoviny 14 g

Salát z okurek s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky.

3

Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno.

4

Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

5

Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept