Salát z okurek s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z okurek s uzeným masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46059 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Brambory |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 g | Okurka salátová |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
250 g | Vepřová uzená plec |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 580,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vepřová uzená plec, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z okurek s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
3 | Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno. |
4 | Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit. |
5 | Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr. |