Ovesňáky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesňáky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4606 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
500 g | Cukr moučkový |
1 hrst | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tuk Hera jedlý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 222g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 987,8mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 282,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesňáky postup přípravy receptu:
1 | Uvedené suroviny - citronovou šťávu, cukr, hrozinky, kypřící prášek do pečiva, mouku, ovesné vločky, sůl, tuk a vejce smícháme všechny dohromady a vypracujeme tužší těsto, ze kterého lžičkou tvoříme hrudky. |
2 | Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 17 minut při 180 stupních. |
3 | Můžeme poté pocukrovat a podávat. |