Hovězí mleté maso zapečené se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí mleté maso zapečené se žampiony
Hovězí mleté maso zapečené se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46061 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Fazolové lusky zelené |
800 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tabasco |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 640,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Hovězí maso mleté, Sůl, Tabasco, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí mleté maso zapečené se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Fazolové lusky omyjeme a přepůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a necháme krátce provařit. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme mouku, přilijeme vývar z masoxu a mícháme, dokud nezhoustne. Pak přidáme mleté maso, plátky žampionů a rozšlehané vejce, dochutíme worcesterovou omáčkou a tabascem, opepříme a osolíme. Vše promícháme, necháme krátce podusit a pak do směsi vmícháme smetanu. |
3 | Žáruvzdornou mísu vymastíme tukem, přemístíme do ní směs z pánve a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě. |
4 | V osolené vodě uvaříme nakrájenou mrkev a fazolky doměkka. Uvařené slijeme přes síto, zeleninu necháme okapat, přidáme k směsi v troubě, promícháme a ještě 10 minut zapékáme. |
5 | Zapečenou směs před podáváním pokapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.