Jednoduchý recept

Hovězí mleté maso zapečené se žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46061
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Fazolové lusky zelené
800 g Hovězí maso mleté
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
3 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tabasco
2 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
7% Sacharidy 26 g
258% Tuky 193 g
11% Sodík 229 mg
64% Bílkoviny 36 g

Hovězí mleté maso zapečené se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Fazolové lusky omyjeme a přepůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a necháme krátce provařit.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme mouku, přilijeme vývar z masoxu a mícháme, dokud nezhoustne. Pak přidáme mleté maso, plátky žampionů a rozšlehané vejce, dochutíme worcesterovou omáčkou a tabascem, opepříme a osolíme. Vše promícháme, necháme krátce podusit a pak do směsi vmícháme smetanu.

3

Žáruvzdornou mísu vymastíme tukem, přemístíme do ní směs z pánve a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.

4

V osolené vodě uvaříme nakrájenou mrkev a fazolky doměkka. Uvařené slijeme přes síto, zeleninu necháme okapat, přidáme k směsi v troubě, promícháme a ještě 10 minut zapékáme.

5

Zapečenou směs před podáváním pokapeme citronovou šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept