Letní kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní kompot
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46064 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Kardamom |
250 g | Maliny |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
225 g | Řecký jogurt |
100 g | Rybíz černý |
100 g | Rybíz červený |
1 ks | Vanilkový lusk |
85 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 380,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Kardamom, Maliny, Med včelí, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rybíz černý, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řecký jogurt, Vanilkový lusk, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní kompot postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme jogurt, med a vyškrábeme dřeň z vanilkového lusku. Promícháme, zakryjeme a dáme do lednice. |
2 | Do rendlíku dáme černý a červený rybíz, maliny a jahody, přidáme portské víno, cukr, pomerančovou kůru i šťávu a mletý kardamom. Zahříváme 8 minut, dokud není ovoce měkké. Poté necháme vychladnout 15 minut. |
3 | Teplý kompot podáváme s lžící vanilkového jogurtu. |