Jednoduchý recept

Mleté hovězí maso zapečené se špagetami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46067
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
1 dl Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
500 g Špagety
3 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 polévková lžíce Tuk
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 141kJ
20% Sacharidy 71 g
46% Tuky 34 g
12% Sodík 236 mg
61% Bílkoviny 34 g

Mleté hovězí maso zapečené se špagetami postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je scedíme přes síto a necháme okapat.

2

Připravíme si bešamelovou omáčku. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla, vmícháme 4 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku. Zalijeme ji 1 dl hovězího vývaru a vše rozšleháme, přidáme muškátový oříšek, osolíme a vaříme 15 minut. Pak přilijeme 1 dl smetany, promícháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

3

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, v míse smícháme s mletým masem a rajčatovým protlakem, opepříme a osolíme.

4

V pánvi rozehřejeme olej a masovou směs na něm smažíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina.

5

Do tukem vymazané žáruvzdorné zapékací mísy vložíme uvařené špagety, zalijeme je částí bešamelové omáčky a dáme vrstvu masa z pánve. Přilijeme zbývající bešamel a posypeme nastrouhaným sýrem.

6

Mísu vložíme do předehřáté trouby a 30 minut zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept