Mleté hovězí maso zapečené se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté hovězí maso zapečené se špagetami
Mleté hovězí maso zapečené se špagetami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46067 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 dl | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
500 g | Špagety |
3 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 372,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Špagety, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté hovězí maso zapečené se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je scedíme přes síto a necháme okapat. |
2 | Připravíme si bešamelovou omáčku. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla, vmícháme 4 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku. Zalijeme ji 1 dl hovězího vývaru a vše rozšleháme, přidáme muškátový oříšek, osolíme a vaříme 15 minut. Pak přilijeme 1 dl smetany, promícháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, v míse smícháme s mletým masem a rajčatovým protlakem, opepříme a osolíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a masovou směs na něm smažíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina. |
5 | Do tukem vymazané žáruvzdorné zapékací mísy vložíme uvařené špagety, zalijeme je částí bešamelové omáčky a dáme vrstvu masa z pánve. Přilijeme zbývající bešamel a posypeme nastrouhaným sýrem. |
6 | Mísu vložíme do předehřáté trouby a 30 minut zapékáme. |