Recept

Vepřové kotlety zapečené se žampiony

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46068

Ingredience

600 g Brambory
2 ks Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
800 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 258kJ
9% Sacharidy 33 g
64% Tuky 48 g
31% Sodík 613 mg
95% Bílkoviny 53 g

Vepřové kotlety zapečené se žampiony postup přípravy receptu:

1

Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pažitku nasekáme nadrobno.

2

Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji, vyjmeme a ve výpeku osmažíme slaninu s cibulí a žampiony.

3

Osmažené kotlety narovnáme do pekáče, překryjeme plátky brambor a směsí žampionů s cibulí a posypeme pažitkou. Zalijeme výpekem, přilijeme vývar a v předehřáté troubě zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept