Recept

Kančí kýta na víně se švestkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 46070

Ingredience

2 ks Cibule
60 g Cukr krupice
0,3 kávová lžička Jalovec
800 g Kančí kýta
30 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tymián sušený
250 ml Víno červené
100 ml Vývar drůbeží
300 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,035 kcal
Kilojoule 4 330kJ
21% Sacharidy 76 g
70% Tuky 53 g
22% Sodík 431 mg
90% Bílkoviny 51 g

Kančí kýta na víně se švestkami postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu bez kosti protáhneme klínky slaniny a polovinou rozpůlených sušených švestek. Cibuli nakrájíme nahrubo.

2

Maso osolíme, posypeme mletým kořením a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Přidáme cibuli, víno a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.

3

Upečené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme mouku, osmažíme, rozšleháme s vývarem a dusíme alespoň 15 minut. Poté do omáčky vmícháme smetanu, zbylé švestky, cukr a chvilku povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou se švestkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept