Kančí kýta na víně se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta na víně se švestkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 46070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
60 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Jalovec |
800 g | Kančí kýta |
120 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Švestky sušené |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 766,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta na víně se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu bez kosti protáhneme klínky slaniny a polovinou rozpůlených sušených švestek. Cibuli nakrájíme nahrubo. |
2 | Maso osolíme, posypeme mletým kořením a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Přidáme cibuli, víno a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vroucí vodou. |
3 | Upečené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme mouku, osmažíme, rozšleháme s vývarem a dusíme alespoň 15 minut. Poté do omáčky vmícháme smetanu, zbylé švestky, cukr a chvilku povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou se švestkami. |